Custom Search
Üdvözlöm honlapomon ! Fontos Önnek az egészsége, szépsége és a környezete ? Ha igen, válogasson termékeinkből !
 
Kelátolt Multi Mineral (100 db)

Kelátolt Multi Mineral (100 db)
vit042
Ár: 3070 Ft
Kiszerelés: 100 db
db
Az Ön eddigi vásárlása: 0 Ft
Az ásványi anyagok és nyomelemek létfontosságúak, de a szervezet előállításukra nem képes. Hiányuk működési zavarokhoz, illetve betegségekhez vezethet. Nyomelemekből (cink, mangán, vas, réz, króm, molibdén) naponta mindössze néhány ezred vagy milliomod grammnyit használ fel a szervezetünk, ennek ellenére elengedhetetlenek egészségünk megtartásához. Ásványi anyagokból (kalcium, magnézium, kálium) nagyobb mennyiségre van szükségünk. Az ásványi anyagok és nyomelemek számos biokémiai folyamatban együttesen vesznek részt és erősítik egymás hatását.

A kalcium az egészséges csontokért és fogakért felelős, hozzájárul a megfelelő vérnyomáshoz, nélkülözhetetlen az idegrendszer működéséhez és az ingerületek vezetéséhez.

A magnézium az idegek és az izmok hatékony működésének egyik alapfeltétele, és fontos szerepet tölt be abban a folyamatban, amellyel a vércukor energiává alakul át. A kalcium és a magnézium együttesen segíti a normális szívműködést és vérkeringést. Vasra a vörösvértestek (hemoglobin) képzéséhez és bizonyos enzimek keletkezéséhez van szükség.

A réz nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a vas be tudjon épülni a hemoglobinba. Króm nélkül nincs megfelelő szénhidrát-anyagcsere.

A jód a pajzsmirigy, a mangán az emésztőenzimek megfelelő működéséhez szükséges.

A molibdén a szénhidrát- és a zsíranyagcserét segíti elő, továbbá a vas hasznosításáért felelős enzim fontos része.

A kálium a szervezet só-víz háztartását szabályozza

A cink elengedhetetlen az immunrendszer működéséhez. Ellenőrzi és irányítja a szervezetben az anyagcsere-folyamatokat, az enzim rendszerek munkáját, fenntartja a sejtek épségét, elengedhetetlen a fehérjeszintézishez.

OÉTI bejegyzési szám: 5821/2009.

Napi ajánlott mennyiség: 3 tabletta

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!